FACUA Catalunya s'uneix a les crítiques al Tanatori de Sants a Barcelona pel trànsit de taüts

L'empresa promotora d'aquestes noves instal·lacions, Funerària San Ricardo, trasllada els fèretres buits per la via pública perquè els cotxes fúnebres no hi caben al carrer on s'ubica la sala d'espelmes.

FACUA Catalunya s'uneix a les crítiques al Tanatori de Sants a Barcelona pel trànsit de taüts

FACUA Catalunya s'uneix a la crítica contra l'empresa que gestiona el Tanatori de Sants, a Barcelona, que de manera sistemàtica fa els trasllats dels fèretres buits per la via pública en una zona residencial i freqüentada per nens pel fet que els cotxes fúnebres no caben pel carrer on s'ubica la sala de vetlles.

L'associació s'uneix a les queixes veïnals per aquesta causa, i a les demandes de la Plataforma Stop Tanatori, que denuncia com els operaris de l'empresa gestora del Tanatori de Sants, Funerària San Ricardo, aparquen els vehicles en un pàrquing privat, extreuen els fèretres, i els traslladen a volades per l'interior de la nau, travessant el carrer i la vorera a la via pública.

L'empresa que gestiona aquestes instal·lacions inaugurades el 13 de juliol passat encara no ha començat a funcionar per falta de llicència d'activitat i de llicència de gual, per la qual cosa els taüts que els veïns observen no traslladen restes mortals.

Els veïns ja van manifestar la seva oposició davant de les autoritats per l'obertura el mes de juliol passat d'aquesta instal·lació mortuòria, en entendre que la ubicació, al carrer Puiggarí, un carrer estret que enllaça amb el carrer Comtes de Bell-Lloc, no tenia suficient espai perquè els cotxes fúnebres maniobren.

Trànsit de fèretres al costat d'un parc infantil

Entre altres greuges, el trànsit de festejos fúnebres i fèretres per la via pública des de l'obertura d'aquestes instal·lacions s'ubica al costat de l'Estació de Barcelona Sants, diverses escoles i un nou parc infantil a la Plaça Can Climent, i entre locals comercials, causant impacte entre vianants i, de manera especial, davant de veïns menors d'edat en aquesta zona residencial de la ciutat.

De fet, els veïns han afegit que els cotxes fúnebres s'ubiquen durant bona part de la jornada a l'aparcament públic de l'Estació de Sants, a tocar dels cotxes de lloguer turístic.

L'associació fa una crida a les autoritats de l'Ajuntament de Barcelona perquè revisin la llicència del Tanatori de Sants i valori juntament amb l'empresa promotora una nova ubicació que no ocasioni impactes perjudicials per als veïns d'aquesta zona residencial de la ciutat.