Protecció de Dades sanciona amb 10.000 euros l'enregistrament i la difusió d'un desconegut per denigrar-lo

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha resolt multar l'usuari que va gravar sense consentiment i va pujar a xarxes les imatges d'un home ebri: la sanció afegeix la voluntat de burlar-se com a agreujant.

Protecció de Dades sanciona amb 10.000 euros l'enregistrament i la difusió d'un desconegut per denigrar-lo

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha resolt multar amb 10.000 euros un home per gravar-ne un altre sense consentiment i pujar el vídeo a les xarxes socials amb l'objectiu de mofar-se de la seva situació d'embriaguesa.

Com ha informat eldiario.es, l'enregistrament d'un minut i 35 segons es va compartir en grups de WhatsApp i al Facebook, de manera que es podia identificar per la cara i els comentaris a la persona èbria.

L'home que apareixia a l'enregistrament va denunciar els fets davant l'AEPD tot just 48 hores després del succés, encara que l'enregistrament va estar circulant en xarxes diversos mesos.

"Entenem que l'actitud del que grava el vídeo és del tot desconsiderada i desproporcionada, rient i burlant de D. A.A.A.", anonimització de la identitat del denunciant introduïda per l'AEPD en la seva resolució, "sense cap causa, i ni tan sols s'ofereix per prestar-li ajuda davant d'aquesta situació, ometent tota ajuda possible. Al vídeo és evident que s'aprecia la cara del meu representat, sent perfectament reconeixible. El meu representat no és una persona pública", va indicar la representació de l'afectat en la reclamació.

La intenció com a agreujant

Els fets van tenir lloc el 6 de gener del 2022 quan l'afectat va treure el gos després d'una nit de festa i va ser vist pel conductor d'un vehicle que es va acostar per recollir l'escena amb el mòbil mentre se'n burlava.

La quantia de la sanció és de les més altes imposades pel regulador de privadesa per la publicació d'un contingut d'aquestes característiques sense el consentiment de l'afectat, ja que ha tingut en compte que la intenció de l'usuari multat era denigrar la persona a la qual gravava i viralitzar aquest enregistrament buscant un major impacte. Així resa a la resolució.

La multa és recurrible per ambdós interessats davant la Sala Contenciosa Administrativa de l'Audiència Nacional.