Catalunya obre expedient sancionador de 600.000 euros a EDistribución per impedir l'emissió de factures

FACUA va denunciar aquest tipus d'irregularitats, comeses per diverses distribuïdores de llum, el setembre de 2021 davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, que encara no ha anunciat multes.

Catalunya obre expedient sancionador de 600.000 euros a EDistribución per impedir l'emissió de factures

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de la Direcció General d'Energia de la Generalitat de Catalunya, ha obert un expedient sancionador a l'empresa distribuïdora d'electricitat EDistribución Xarxes Digitals, del grup Endesa, per impedir l'emissió de factures a empreses i particulars des de l'1 de juny de 2021. En concret, proposa una multa de 600.000 euros en constatar que l'incompliment de la companyia inicialment ha afectat dos milions d'usuaris; a més de posar en risc l'estabilitat del sistema elèctric en fer perillar la viabilitat de comercialitzadores de llum que competeixen en un mercat elèctric caracteritzat per una forta concentració empresarial.

Per part seva, FACUA-Consumidors en Acció va denunciar aquest tipus d'irregularitats, comeses per diverses distribuïdores en tot el territori espanyol, davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) al setembre del passat any. Però de moment la Comissió no ha anunciat l'obertura d'expedients sancionadors sobre aquest tema.

De la documentació de l'expedient de la Generalitat es desprèn un presumpte incompliment de les obligacions i funcions de l'empresa distribuïdora, consistent a no haver facturat els peatges i a no haver posat a la disposició de les comercialitzadores les lectures necessàries perquè aquestes puguin facturar els consums als usuaris d'acord amb els terminis establerts. Impedir l'emissió de factures per part de l'empresa distribuïdora té efectes tant per als consumidors com per a les empreses comercialitzadores. Per als usuaris, es tradueix en l'acumulació de rebuts que, si no es gestionen adequadament, poden convertir-se en impagaments i fins i tot tallis de subministrament.

Per a les empreses comercialitzadores, la falta d'emissió de factures de consum per part de la distribuïdora els provoca tensions de tresoreria perquè descompensa els pagaments d'obligacions als quals han de fer front i els ingressos, la qual cosa posa en risc la seva viabilitat.

La directora general d'Energia, Assumpta Farran, ha recordat que el Govern creu "de manera ferma i decidida en la democratització de l'energia", i ha advertit que "amb pràctiques com la que sancionem el que es pot produir és una encara major concentració del poder en poques empreses". La directora ha explicat que la falta de facturació està "tensant" les petites comercialitzadores que "després de vint anys han aconseguit fer-se un espai en el mercat", i ha alertat que aquesta tensió es produeix "en un moment molt complicat de preus del mercat, que les posa en greus problemes de tresoreria". "Si l'administració i l'òrgan regulador de la competència no actuen, s'obtindrà concentrar encara més el poder de mercat", ha conclòs.

L'expedient informatiu determina que, des de l'entrada en vigor de la nova estructura tarifària el juny de 2021, més de 2 milions de punts de subministrament han sofert retards en la seva facturació. La normativa estableix que el rebut ha d'emetre's en un termini màxim de cinc dies des de la data de lectura del comptador. Al novembre encara quedaven uns 40.000 usuaris amb facturació pendent.

El canvi de marc tarifari i el nou sistema de facturació no justifiquen les incidències

La Direcció General d'Energia ha desestimat els arguments presentats per l'empresa. Així, l'expedient informatiu considera que la companyia no pot atribuir la falta d'emissió de factures a un canvi normatiu sobrevingut, ja que la implantació del nou marc tarifari i de les mesures previstes per la Circular 3/2020 de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència havia d'aplicar-se inicialment l'1 de novembre de 2020 i, a conseqüència de la Covid-19, es va posposar dues vegades fins a l'1 de juny de 2021.

També es considera que la posada en marxa d'un nou sistema de facturació per part d'EDistribución Xarxes Digitals, que s'hauria vist afectat pel nou marc tarifari, "no justifica la situació produïda", ja que "es tracta d'una decisió empresarial i no respon a cap exigència de l'Administració".

L'expedient també considera que el fet que EDistribución Xarxes Digitals hagi adoptat mesures extraordinàries perquè les empreses comercialitzadores puguin fer front a les seves obligacions mentre no perceben ingressos perquè no han pogut emetre factures als consumidors "evidencia que els efectes d'aquests incompliments durant un període de temps prolongat, com és el cas, poden afectar fins i tot la viabilitat econòmica de les empreses comercialitzadores fins al punt de poder provocar el seu tancament", la qual cosa "ha posat i posa en perill l'estabilitat del sistema elèctric".

Ha de prorratejar les factures als usuaris

A més de comminar a la companyia a prendre les mesures necessàries per a resoldre la situació, la Direcció General d'Energia ha resolt que la distribuïdora d'electricitat d'Endesa haurà de prorratejar la facturació acumulada dels usuaris afectats en tantes factures mensuals com mesos van transcórrer en l'incompliment. Aquesta mesura haurà de realitzar-se mitjançant la comercialitzadora de cada usuari, que haurà de ser degudament informada.

L'empresa, així mateix, haurà d'informar quinzenalment a la Generalitat de les actuacions previstes i de qualsevol incidència que es produeixi fins que es normalitzi la situació. Moment que es produirà quan s'emeti la facturació acumulada dels usuaris afectats sobre la base de lectures reals dels equips de mesura.

La Direcció General d'Energia de la Generalitat ha assenyalat que l'incompliment d'EDistribución Xarxes Digitals, a més de perjudicar els consumidors, afecta directament a la competència en la comercialització d'electricitat, una activitat liberalitzada i en la qual també és present. Per a les empreses comercialitzadores, la falta de facturació s'ha afegit a un entorn de preus de l'electricitat molt elevats, a l'encariment de les garanties que han de dipositar a l'operador del sistema, ja que han de suportar el diferencial entre el 10% de l'IVA que han de facturar als clients i el 21% que han de suportar.