Catalunya prohibeix temporalment els patinets elèctrics al transport públic després de l'explosió que es va produir d'un patinet

L'ATM, l'organisme català de transport, ha indicat que els usuaris que incompleixin aquesta normativa seran sancionats amb 200 euros.

Catalunya prohibeix temporalment els patinets elèctrics al transport públic després de l'explosió que es va produir d'un patinet

El Consell General de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha prohibit durant sis mesos a partir de l'1 de febrer els patinets elèctrics al transport públic, després d'una reunió arran que un patinet explotés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el 17 de novembre.

Així doncs, en un comunicat d'aquest dimarts han explicat que a partir del febrer els operadors de transport públic i les administracions titulars dels seus serveis informaran per tots els canals de la prohibició temporal d'accedir amb patinet o monocicle elèctric -tampoc si està plegat- a les seves instal·lacions i vehicles.

Segons indica Europa Press, durant aquests sis mesos s'elaborarà una proposta de regulació sobre l'accés i la seguretat dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, i s'impulsarà l'habilitació de places d'aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors d'autobús.

A més, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja ha anunciat l'adaptació dels Bicibox per als patinets elèctrics i es promocionarà que els aparcaments d'enllaç ofereixin aquesta prestació.

Des d'ATM, han detallat que les denúncies per incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics als vehicles i instal·lacions comportaran una sanció de 200 euros.